...men vi har det ju bra!

Ja, eller hur.
Igar var en jobbig dag, fullt upp hela dagen och knappt tid att ata. Behover jag saga att jag var valdigt nara bristningsgransen? Hursomhelst, jag overlevde och fick se en fantastisk show pa kvallen.

Idag har jag varit ledig, hur skont som helst! Akte med en kollega till grannbyn, satt pa en strandrestaurang och njot av livet.. :) Blev aven lite solande. Snart vantar annu en kvallsshow, sa roligt!

For ovrigt sa skulle jag kunna travestera den dar gamla TV-reklamen "Jag ar inte bara tandlakare, jag ar aven mamma", med att skriva
Jag ar inte bara barnledare, jag ar aven:
- festfixare (minst en gang varje vecka)
- flyttgubbe (stor flytt pa gang, ska oppna ny barnklubb nu i dagarna)
- scenvakt (aven om det inte ar kravallstaket har...)
- underhallare (far slappa loss barnasinnet rejalt och showa) 
- administrator (vilka barn har vi, och annat fix o trix)
- problemlosare (standigt nya saker att losa)
- sminkos (vad som helst, in your face!)
- fotomodell (oftast inte som mig sjalv dock, kom hit sa far ni se.. :) )

Rubriken pa detta inlagg ar en av de kommentarer som lever kvar fran vintern, liksom "det har ar inte okej, kanner jag" (sagt lite pa skoj). Det blir ju lite smatt internt nar man jobbar ihop sa intensivt, sa vissa kommentarer satter sig direkt. "...men vi har det ju bra" ar bra att ta till nar allt kanske inte riktigt gar som man tankt sig, eller bara som ett konstaterande av livet har pa GC.

Vattentemperatur i Atlanten ar for ovrigt cirka 20 grader. Riktigt friskt! Och for att gladje er, och minska er avundsjuka, kan jag beratta att de senaste dagarna har vadret varit lite svajigt. Mycket blast och inte sa harligt som det "ska vara". Men jag klagar inte.

Haromdagen var det nagot barn som borjade prata om bavrar. Mina tankar gick direkt till orebroare. Internt, javisst. Och roligt.

En trevlig overraskning var det nar jag  tittade i en vaska jag har med mig och hittade min hasselmus-pin! Lycka! :) Affischerna med stort A ar for ovrigt ocksa har, jag tittade pa dem haromdagen och fallde en liten tar.

Sadar ja, da vet ni att jag fortfarande lever.

Hasta luego! (=spanska for "vi ses senare")

Nar alla vannerna akt hem...

Idag var stora avresedagen. Vinterns personal har akt hem, kvar ar bara sommarpersonalen. Kanns valdigt konstigt, och mycket trakigt. Jag kommer sakna dem, trots att jag bara har varit har tva veckor. Det blev lite tarar nar bussarna skulle aka...
Och det ar sa markligt att tanka att jag ska vara har anda till oktober. Nu nar "alla" aker hem blir det nastan sa jag undrar "jaha, nar ska jag aka hem da?" och inser att "nej just det, jag har ju nyss kommit och ska vara har ett halvar". Mycket markligt.

Men lite mer om jobbet da.
For det forsta kan jag inte skriva var jag jobbar har pa bloggen. Foretaget har en bloggpolicy som gor att jag inte kan skriva om allt i detalj. Darfor blir det ocksa lite luddigt ibland. Sa undrar ni nagot specifikt far ni maila :)
For det andra sa ar det ratt speciellt att jobba i uniform. Himla skont pa morgonen, man behover inte tanka pa vad man ska ha pa sig, det ar bara att ta pa sig uniformen och sitt storsta leende :D Men ibland ar det lite jobbigt. Man ar liksom hela tiden iakttagen, varje steg "granskas" och varje sak man gor kan vandas till nagot negativt ur gasternas synvinkel. Bast att passa sig... Och man ar hela tiden igenkand, framforallt av barnen i klubben. Pa vag mellan arbetsuppgifterna ar det ofta barn som stannar en och sager hej o sadar, da ar det bara att bjuda lite pa sig sjalv. Men det ar sa harligt!

Igar var jag pa stranden. Det bade syns och kanns. Borde varit mer noggrann med solkramen, men det var jag inte sa nu far jag lida pin... Men jag ser iaf inte ut som ett stoppljus, som en av dem som akte hem idag..

Fick ett sa fint sms igar, tack sa mycket! Jag onskar att jag kunde dela allt jag upplever har tillsammans med er fran Sverige, men det gar ju inte riktigt. Ni finns iaf i mina tankar varje dag, och jag ar nyfiken pa vad som hander hemma. Beratta garna! :)

Nu ar det dags att lamna datorn for idag, pa aterseende!

I´ve got mail, och varldens basta jobb!

En trevlig overraskning vantade i mitt fack igar, ett brev fran Sverige! Tjoho! :) Visserligen bara min deklaration, inte sa jatteroligt kanske men iaf. Kommer fa pengar tillbaka, woho! Trevligt varre!

Och jag har sagt det forut, och jag kommer sakert saga det igen, men jag har varldens basta jobb! Det ar sa fantastiskt roligt och jag far anvandning av mina teatererfarenheter nastan dagligen. Far sta pa scen, showa loss och vara helt utflippad. Och alla underbara barn. Jag alskar det! (att det blir fruktansvart varmt och man svettas som sjutton, det ar en helt annan sak...)
Att dessutom fa vara pa ett sa soligt och varmt stalle och mota trevliga manniskor varje dag, det ar helt underbart!

Nu borjar det verkligen markas att det ar sasongsskifte har, manga av vinterpersonalen har akt hem/aker i dagarna och vi planerar for hur sommaren ska se ut. Mycket jobb den narmaste tiden, men det kommer bli jattebra!

Ska snart kolla pa kvallens show och har varit ledig idag. Jatteskont, har legat pa stranden och fatt lite mer farg. Nu borjar det nastan synas att jag jobbar i solen! :)

So long, jag skriver mer en annan dag.


Spridda tankar

Dags for en uppdatering igen, i vantan pa kvallspasset. Ska jobba vid kvallsshowen.

Det hander sa mycket har, mycket roligt och intressant. Reseledare ar ett speciellt slakte, maste vara en egen art.. :)

I torsdags hade jag min forsta lediga dag, riktigt skont! Tillbringade den med att ga till narmaste by/stad (har inte koll pa storleken) och dar ga langs stranden i solskenet. Sa otroligt skont, en riktig lyx att ha det sa bra! Efter lunch hemma blev jag sa trott att jag nastan somnade, sa jag halvsov sakert en timme. Att jag var sa trott visste jag inte :) Pa kvallen skulle jag "studda" kvallsshowen, och vilken show det var! I love it, men den kommer bytas ut om typ tva veckor. Trakigt, men den nya blir nog inte helt fel den heller.

Jag har aven fatt anvandning for mina festfixarkunskaper, aven om malgruppen ar nagot yngre an Orebrofolket. Men det ar roligt att se alla glada barn och kanna uppskattningen.

Igar var stora delar av teamet ute pa Garbos (typ Wallmans salonger), de hade en sk Trash show dar de drev med showen de gjort under aret. Riktigt bra, och det ska bli kul att se hur den ar tankt att vara egentligen. Helt galna kostymer i vissa nummer, hur kul som helst.

Avdelningen Saker som ar annorlunda representeras idag av fenomenet rokning. Hemma i Sverige ar det ju forbjudet att roka pa krogen, det ar det INTE har! Folk roker som borstbindare, ibland kanns det som jag ar den enda icke-rokaren (aven om sa inte ar fallet). Jag kommer vara passiv rokare under den har sasongen. Usch. Men i ovrigt ar det inte mycket att klaga pa, sa det far val ga! :)

Jag kommer flytta till annat boende 1 maj, annu narmare mitt "arbetshotell". Pa ett hotell, eget rum med stadning flera ganger i veckan. Och dar kommer vi bo valdigt samlade, nastan som studentkorridor. Ska bli skoj!

Det faktum att jag har varit har en vecka nu, ar helt sjukt. Ibland kanns det som om jag inte har varit har alls sa lange, sa fort gar val inte tiden?! Ibland kanns det tvartom, som om jag varit har hur lange som helst. Markligt...

Just det, jag vill valdigt garna fa besok! Hor av er om ni har vagarna forbi ;) Jag tror att jag kan ordna sovplats at minst en person, och i ovrigt verkar det vara mojligt att fa personalrabatt... Om inte besok sa fortsatt iaf att kommentera, alltid kul att kika in och se vad ni skriver.

For ovrigt hade en i teamet lite trakigt tidigare idag, sa han kollade vadret i Sverige.. -10 i Umea och snofall, det kanns valdigt avlagset. Han tyckte inte riktigt att det kandes skont att komma hem till det, haha.

Naval, det gar ingen storre nod pa mig aven om jag ibland saknar er darhemma. Ni finns i mina tankar nastan dagligen (eller jag kan nog lova att ni finns dar dagligen, ibland flera ganger).

Adios!

Hej hopp

Just det ja. Jag har ju faktiskt en adress här på GC, om någon skulle vilja skicka ett brev eller så nån gång... *hint hint*
Om ni vill ha den får ni skicka ett mail eller skriva en kommentar, så mailar jag adressen så snart jag kan. :)

Rapport fran GC

Nu antligen har jag hittat mig en dator att skriva en uppdatering pa, och som ni marker saknas tre bokstaver, hoppas ni forstar anda! :)

Min femte dag pa GC, nu borjar jag landa ordentligt. Jag har hunnit med en hel del under de har dagarna och ska nu forsoka ge en bild av hur jag har det.

Boende: Jag bor cirka 15 minuters gangvag fran hotellet dar jag jobbar. En lagenhet som jag delar med en finsk tjej, som ska dra vidare pa torsdag, far se om jag far en ny roomie. Det verkar som att sommarens sasongare ska flytta till ett annat hotell dar vi bor allihop, hoppas det blir ratt snart sa man kan bo in sig ordentligt... Iaf, vagen till jobbet ar inte att klaga pa: jag gar langs stranden, ser och hor vagorna rulla in mot stranden, har solen i ogonen och ja... det kanns ratt bra! :)

Kollegor: Alla ar jattetrevliga och jag har en underbar handledare som hjalper mig till ratta nu i borjan. Hon ska ocksa lamna GC snart, trist. Overlag ar det manga som ska hem, det ar svart att halla reda pa vilka som ska stanna och vilka som ska dra. Men det ska bli skont nar alla som ska aka har akt, sa det bara ar sommarsasongarna kvar. Forsta dagen blev jag for ovrigt uppmott av en tjej som rostmassigt var en direkt orebro-kopia, laskigt!

Mat: Frukost ater jag pa hotellet dar jag jobbar, en superbuffé som garanterat mattar lange. Brod, frukt, omeletter, flingor m.m. m.m. Mumsigt varre! Var ute pa restaurang i Playa del Ingles igar med en stor del av teamet har, mycket trevligt och god mat.

Saker som ar annorlunda: Storsta skillnaden ar nog att man inte kan dricka kranvattnet = kop vatten pa flaska! 

Natur: Palmer, kaktusar, andra exotiska vaxter man bara drommer om ser jag varje dag. GC ar mycket kuperat vad det verkar, har inte hunnit se sa mycket av on.

Vader: Soligt och varmt varje dag, som svensk hogsommar. Me like!

Vad jag har gjort: Jobbat i barnklubb, svettats som i en bastu, blivit lite smatt solbrand, njutit av hogklassig underhallning.

Hoppas ni har det bra i Sverige, har hort rykten om bra vader dar ocksa. Nu ska jag dra mig harifran och snart blir det nog sova.

Hasta luego!


Framme!

En kort uppdatering: Jag är framme på ett soligt och varmt Gran Canaria, palmerna  vajar i vinden och havet är alldeles blått! :)

Har träffat kollegor, sett min bostad och nu väntar snart en bit mat och rundtur på närmaste området.

Det här kommer bli kanonbra! :)

Ska komma med en längre uppdatering vid ett senare tillfälle, men nu vet ni att jag är framme och lever.


Dan före flygaredan...

Imorgon, IMORGON!

Tänk att det faktiskt är dags imorgon, då går flyget mot värmen och mitt jobb. Ska jag vara helt ärlig så börjar det kännas lite skrämmande nu, även om det ska bli jätteskoj att komma ner och få komma igång på riktigt.

Har tillbringat dagen med att packa, packa och packa lite till. Tror att jag har koll på det mesta och jag hoppas att flygplatspersonalen inte är alltför petiga med handbagagevikten... Övrigt bagage är, som tidigare skrivits, långt ifrån viktgränsen. Heja!

Tittade även på Rädda Willy tidigare idag, en välbehövlig paus från det som kretsar i huvudet.

Det blir att sova tidigt ikväll, väckarklockan går igång senast 4.30 imorgon bitti. Avfärd mot Landvetter 05.15, flyger lyfter 08.00. Imorgon vid den här tiden är jag på Gran Canaria, wiiii vad spännande!

Vill passa på att tacka för alla kommentarer hittills, hoppas att ni fortsätter i samma takt! Och jag ska försöka få tag i en internetuppkopplad dator så fort det bara går och meddela att jag är framme. :)

60 timmar!

Idag är det tisdag...och väder, det har vi. Örebrovänner, den är till er... :)

Äsch, nu var det väl inte riktigt det jag hade tänkt skriva men iallafall.
Jag tittar på klockan och konstaterar att det är sisådär strax under 60 timmar kvar till avfärd mot varmare breddgrader. Det är ju helt sjukt! Om tre dygn är jag på plats på Gran Canaria (som för övrigt är det mest populära resmålet bland svenskar under påsken - och just då ska jag dit och börja jobba, hur stora är oddsen för det?!) och har börjat lära känna personerna och de närmaste omgivningarna. Jösses!

Hur mår nerverna, undrade en kompis nyss på MSN.. Jotack, det är lite blandat, lite bergochdalbana. Ena stunden är jag kolugn, nästa stund är det fullt kaos i hjärnan när den försöker tänka sig in i den stundande sommarsäsongen. Men mest är det nog ändå "jäklar vad skoj detta ska bli!".

Tillbringade en stund tidigare idag med att läsa igenom kursmaterialet för att friska upp minnet och flera gånger blev jag alldeles varm och glad och ville bara ner fortast möjligt! It's gonna be so much fun!

För att följa upp packningen kan jag meddela att viktmässigt är det luuuugnt, trots att det inte är färdigpackat. Och nej, just nu har jag inte några problem som är större än så. :)

Förresten, har jag sagt att vi som gick kursen var ungefär 1,5 % av det totala antalet sökande? Jag är helt grym!

Mindre än en vecka kvar!

5 dagar kvar nu. Känns rätt sjukt. Men nu har jag kommit in i "låt-mig-komma-iväg-så-fort-som-möjligt"-stadiet. Så många frågor kretsar i mitt huvud, mest av typen "hur ser det ut på riktigt?", "hur är mina kollegor?", "hur funkar allt på GC?", sånt som inte kan besvaras förrän jag är på plats. Det kommer bli en intensiv period i början, när allt ska upptäckas och läras in, och förhoppningsvis även riktigt, riktigt skoj!

Men jösses, bara FEM dagar kvar? Det är svårt att fatta.

Imorgon ska jag börja den slutgiltiga packningen. Det lär bli en hel del ompackning och omprioritering i vad jag vill ha med kontra vad behövs... Och så ska viktgränsen klaras också. Eftersom jag ska vara borta (minst) ett halvår får jag dock ha 10 extra kg, vilket ger 30 kg inkl 5 kg handbagage. Det borde funka... Tror snarare att utrymmet sätter käppar i hjulet. Nåväl, det blir dilemmat för de resterande dagarna i Svea rike.

Go'natt, go'natt!

Solsken och 8 dagar kvar

Väder är ett märkligt fenomen. I fredags var det full snöstorm (nästan, det kändes som att vara ute på polarexpedition) och igår och idag visar sig solen från sin bästa sida. Som om den känner på sig att jag snart ska dra söderut och vill förbereda mig på bästa sätt. Eller nåt. Hursomhelst är det fantastiskt skönt, igår satt jag och mamma på uteplatsen och bara njöt av solen, fikade och pratade strunt. Klarblå himmel, nästan vindstilla. Tyst, lugnt och skönt. Kan det bli bättre? ...Jo, lägg till ett hav, några vajande palmer, härliga ungar och öka värmen lite så är det nog perfekt sedan. :) Hehe.

Hur är stämningen i kroppen då? Tja, ibland är det riktigt nervöst, det börjar ju liksom närma sig nu. Andra stunder är jag hur lugn som helst. Men det är skönt att få en veckas lugn och ro innan det bär av, hade varit riktigt jobbigt att åka typ imorgon (som var det datum jag sa som tidigaste avresedatum). Nu hinner jag landa efter flytten och ta det lugnt några dagar innan det är dags att stressa upp sig igen.. ;)

Nu väntar en promenad i ett soligt Borås, våren är verkligen på gång!

Adios!


RSS 2.0