Julfirande anno 2009

Så var julen till ända och här följer en kort resumé.
* dans runt granen med två av våra härliga vänner.
En vit gran vid poolen. Julstämning med sol och 30-gradig värme? Nja...

* jakt efter renhorn som tomtens renar hade tappat
Ett gäng med barn gav sig ut på jakt med stor iver! Och lyckades hitta alla horn.

* jultomten på besök
Jodå, givetvis kom tomten även till oss!

* julaftonsmiddag, mingel med våra härliga vänner som delade ut kramar till alla barn. Mysigt värre!
Svettigt, men garanterat värt varenda svettdroppe. Jag gick runt med ett stort leende hela tiden (även om det inte syntes...).

* julmys hos chefen med tärningsspelet och avslutning i vårt Nisse-spel.
Även mat och dryck, men långtifrån ett normalt julbord med skinka och julmust... Tärningsspelet blev riktigt underhållande, och som vanligt huggsexa om vissa paket. Tänk att det alltid blir så! Jag var nära att bli utan paket (stackars mig...) men lyckades till slut få ett av dem jag köpte själv. Hehe. Nisse-spelets avslutning gick ut på att gissa vem som var ens Nisse och därmed få en julklapp och alla lyckades gissa rätt direkt. Men hade det inte varit för ett par hårstrån hade den jag var Nisse åt inte lyckats gissa rätt. Attans...

Jag har en del annat att berätta också, men de historierna sparar jag till ett annat inlägg.

Gott nytt år!

Julhälsning

Dan före dopparedan i Thailand. Imorgon väntar julfirande från morgon till kväll, och våra vänner är givetvis också med i firandet. Tomten jag vill ha en svettig jul... Och efter att gästerna har fått sitt firande firar vi med julmys i chiefens lya. Det blir en fullspäckad dag imorgon, och totalt annorlunda från alla andra jular.

Väderprognos: Tja... soligt, 35 grader varmt, lite vind... Så lyder min icke-professionella väderprognos, baserad på de två senaste månadernas väder. Om jag inte kan få en vit, svensk jul ska jag banne mig få en solig jul iallafall!

Så, till sist: Från mig själv, till er alla, en riktigt god jul!

Hur man dödar en guldfisk på 10 timmar

...en guide för nybörjare.
1. Få en guldfisk i en glasburk, samt en burk med fiskmat, av din nisse.
2. Ge fisken lite frukost.
3. Gå till jobbet.
4. Kom hem 10 timmar senare.
5. Titta till fisken.
6. Konstatera att den är stendöd.
7. Ordna begravning.

Så kan det gå till en helt vanlig decemberdag i Thailand. Vi har ett nisse-spel på gång, där alla har fått en person i teamet att vara Nisse åt. Hitta på saker, både snälla och busiga. En morgon när jag öppnade min dörr stod en glasburk med en guldfisk i precis utanför, med tillhörande brev från min Nisse. Riktigt mysigt och vi åt frukost tillsammans. En fin vänskap tog sin början, men sedan gick jag till jobbet och hade en riktigt lång dag. Så lång att när jag kom hem och skulle titta till min fisk så var den död. Den låg på sidan vid ytan. Stackars fisk, den dog svältdöden.

En vecka senare var det quiz-night på en av våra stam-barer och en fråga löd: Hur många år kan en guldfisk leva, i optimala förhållanden? Jaaa....då ska den definitivt inte bo hos mig. Svaret på frågan var överraskande 40 år!


Igår fick jag en släng av hemlängtan och tog fram mina älskade affischer och läste alla fina ord. Resultat: tårarna sprutade efter fem sekunder. Idag har de kommit upp på väggen, så nu kan jag läsa dem hela tiden.

Med det sagt: Jag saknar er alla jättemycket, både familj och vänner! Ta hand om er i juletid, ge varandra extra många kramar och njut av livet!

Chokladkalender, pepparkakor och en liten lussekatt

Så har det kommit lite julstämning även till mitt thailändska paradis. I början av december var tre personer ur teamet i Sverige för managerutbildning och jag skickade med en "önskelista". En enda sak var uppskriven: Pepparkakor!
När de kom tillbaka fanns en burk med pepparkakor med. Halleluja! En nöjd Rebecka. Förutom det fanns även en överraskning till alla i teamet: Varsin chokladkalender! Woohoo, mer julstämning!
Även lite nejlikor fanns med, så nu hänger det några apelsinnejlikebollar på kontoret. Myspys!

Idag är jag halvledig och njöt därför av lite svensk lunch: makaroner och korv, på det svenska cafét som finns här. De hade även lussekatter så jag tog möjligheten och mumsade även i mig en sådan. Smakar såklart inte som hemma, "på riktigt", men ändå lite känsla..

I dessa tider blir det lätt lite extra hemlängtan. Finns ju så många traditioner, både mångåriga "så har det aaalltid varit" och få-åriga från de senaste åren. Luciamorgonmys på enris 22 är en saknad grej i år. Och givetvis adventsljusstakar, pepparkaksbak, julgodisbak, pyntande av ljusstakar...och vem ska smyga in med ett paket och lite julgodis på julaftonsmorgon?
Nåväl, jag har iallafall skrivit "julkort" som idag lämnades till hotellreceptionen så de landar väl i era brevlådor vid årsskiftet eller så. Jag tror att jag lyckades få med de flesta, och skulle det vara någon jag har råkat glömma så är det inte med vilje, utan ni är helt enkelt för många!

Bäst i juletid är iaf Bjällerklang på webben. Julmusik dygnet runt, och just nu spelas det för fullt.

Om några dagar är det dags för ett vattengympapass med julmusik. Kuligt! En stor trupp ska sprida julstämning i poolen. :)

Jag har hört att det är snö i Svea rike, låter hur mysigt som helst! Njut av det, ni som kan! (och se till att det ligger kvar till mars...)

Lagon! (adjö på thai-vis)

Semesterbesked

Så var semesterbeskedet kommet och jag fick precis som jag ville. Det är bara två saker som är lite dumma: att vi inte har GBG-flyg på torsdagar utan jag får flyga till Arlanda, och att de billiga biljetterna som jag trodde man hade två st/säsong visade sig vara 2/år och året bryts i april. Nåja, jag kommer hem iaf, även om det kostar femsiffrigt. Och jag är nog nån sorts märklig reseledare som lyckats spara så mycket... Snål? Nejdå, bara försiktig med pengar...

Hursomhelst, 4 mars 2010 står jag åter på svensk mark! Hurra för mig!

RSS 2.0