svar på tal :)

Till "kranen", som lämnat en kommentar tidigare, och även till andra som undrar:
Jag kan tyvärr inte säga vilket företag jag jobbade för, eftersom bloggpolicyn hindrar det. (men om du lämnar en epostadress kan jag ju maila och avslöja det:) )

Men lite allmänt om intervjudagen: Min intervjudag var för två år sedan, kan hända att de har ändrat upplägg sedan dess. Det började iaf med info om företaget, därefter följde en övning i destinationspresentation. Ytterligare en gruppövning innan lunchbreak, därefter följde intervjuer för de som gick vidare.

Tips från mig: Var dig själv och ta det inte alltför allvarligt. Försök att ha roligt under dagen. Ett citat jag har haft med mig (om auditions egentligen, men det funkar lika bra för intervjuer) är "En intervju är inte så allvarlig. Egentligen. Man får självklart vara lite nervös, men går du in med ett leende är chansen stor att du även går därifrån med ett leende!"
Lycka till, kranen! :)

Natten är vacker och månen är full - fjällversionen

Igår när jag skulle åka hem från jobbet lyste månen som en stor boll på himlen. En riktig strålkastare.

Imorses när jag åkte till jobbet svävade den som ett gulvitt klot strax över trädtopparna. En trolsk stämning, med molnslöjor runt om månen. Fascinerande!

När jag kom upp på vårt berg kunde man se över till andra sidan (typ ett berg där också), och molnslöjorna hade parkerat halvvägs upp i luften, så man såg övre halvan av bergen över molnen. Det var coolt!

Ja, det är vackert i fjällen! Så glad att få vara här.

Ikväll har vi haft pannkakskalas i huset. Puh, åt nog minst en pannkaka för mycket...

Andra fjälluppdateringen

Så har ytterligare en vecka gått.

Min första lediga dag spenderades i backen efter en liten sovmorgon. Det gick helt okej, med tanke på att det var sisådär två år sedan jag senast stod på ett par slalomskidor. Roligt var det, och bara tre-fyra fall. Märkligast var nog hur jag lyckades felorientera uppifrån toppen och kom ner åt helt fel håll och hamnade i en snow park. Inte helt planerat, men nu vet jag det inför nästa gång...

Jag har under veckan som gått även bokat skidskola över telefon till DANSKAR!!! Det ni, det är jag stolt över att ha lyckats med! Har även gjort danska bokningar över disk, men det kräver fullt fokus. (det gör det iofs oavsett vem som bokar, så man inte gör fel i något steg...)
Efter nyårsveckans högtryck är det nu väldigt lugnt på jobbet. Händer inte jättemycket under dagarna. Lite småsegt, det är bättre när det är mycket att göra så att man är inne i det hela tiden. Nu blir det som en startsträcka varje gång det kommer en gäst.

Snön fortsätter att falla häruppe och bygger på det vita täcket på marken. Mysigt värre! Temperaturen är ett fåtal minusgrader, skönt men lite konstigt att det är så milt. Men i helgen var det en köldknäpp, i lördags var det minus 18 när vi åkte till jobbet. Brrr...

I februari väntar besök från några örebrovänner, det ser jag framemot!

So long!

Första fjälluppdateringen

Nu har jag varit på plats i Dalarna i fem dygn och har även lagt fem arbetsdagar bakom mig.
Så hur är läget här då?
Jo, jag bor i ett hus  tillsammans med fem andra (för tillfället, det kommer antagligen en till i februari). Tre liftvärdar, en skidlärare och en maskot. :) Spridda skurar, så att säga.
Huset ligger cirka 10 minuters bilfärd från skidanläggningen (har inte kollat upp om det finns en blogg-policy, därför skriver jag inte ut anläggningens namn...) och kollektivtrafiken är inte jätteutvecklad här på landsbygden. Samåkning är därför ett bra påhitt, så det gäller att synka ihop sig och ibland offra sig och åka tidigare än man behöver till jobbet, eller vänta kvar en liten stund extra.

Jag jobbar i en reception, säljer skipass och även lite aktiviteter och skidskola. De olika datasystemen är inte helt enkla att lära sig men det börjar komma. Skipassen sitter nästan som ett rinnande vatten. Det är mycket att lära sig men kul nu när jag börjar fatta hur det funkar. Tanken är också att jag, när det blir lugnare, ska få vara med ute i skidskolan och se hur de olika nivåerna i skidskolan funkar i praktiken. Vad innebär exempelvis grön grupp 6-8 år? Eller vuxen gul? Vad kan de, vad gör de? och så vidare...
Jättetrevliga arbetskamrater, som är bra på att lära ut hur systemen funkar och låter mig prova på även de lite krångligare grejerna.
Det ger en härlig kick när jag känner att "men det funkar ju, jag kan ju!"

Så jag lever och har det bra. Imorgon väntar min första lediga dag. Skidbacken, here I come!

RSS 2.0