Midsommarnattens köld är hård...

...stjärnorna gnistra och glimma.

Eller var det kanske en dikt om vintern och Tomten som började så?
Hursomhelst, det är KALLT här på Rhodos på kvällarna/nätterna! Ner mot 23 grader, det är så man börjar frysa! Sådetså.

Midsommarafton idag. Jordgubbar? Nej, de har lyst med sin frånvaro. Men det har minsann blivit dans kring en midsommarstång iallafall, för första gången på säkert minst tio år om inte ännu mer. När svenskar åker utomlands händer något... Riktigt kul var det!

Och nu har jag precis kollat på TV och insett att jag är totalt korkad och en stor idiot som befinner mig på Rhodos när Sverige är som vackrast! Så vackert det var på tv, och så fina sånger. Jag vill till Sverige! Dessutom åt de jordgubbstårta, gissa vem som blev störtavundsjuk på det?!

Nåväl, hoppas att ni alla har haft en riktigt bra midsommarafton och att regnet har hållt sig borta (men det är väl ingen som blir förvånad om det kommer några regnstänk...).

Nu kastar jag in handduken för idag.
Fem veckor och en dag kvar till semester.


Idéer som verkar jättebra klockan fyra på natten

Vaknade natten till idag och var uppe en kortis, när jag skulle somna igen började tankarna fara runt och av någon anledning kom en idé upp i huvudet som sa mig att jag kanske skulle åka på språkresa?! Parlez-vous francais? Oui, en peu!
Varifrån den idén kom, och varför den ploppade upp just klockan fyra på natten, det är ett mysterium. Men kanske är det vad jag ska göra när jag tröttnar på reseledarlivet. Eller jag vet inte.

Veckans största misstag eller klantighet gjorde jag idag. Hade "vattengymnastik" med en av vännerna på hotellet och hade mobilen i fickan. Men inte i rätt ficka, utan en ficka där den inte skulle legat. Resultatet av att jag alltför mycket gick in i vattengymnastiken blev att mobilen tog ett skutt rakt ner i bassängen och sjönk som en sten till botten. Aj aj aj. En pappa fiskade upp den och nu har den fått torka, helt isärtagen. Jag har ännu inte gjort något återupplivningsförsök. Kanske är thai-telefonen (numera grekisk) ett minne blott. Klantigt värre.

Har de senaste dagarna fått många positiva kommentarer om klubben, känns kanonbra! Rockin' all over the world, oh yes I do.

Idag har varit en trettontimmarsdag, så nu är det dags att sova hela natten lång. Kalinichta!


Lördagskvällsuppdatering

Spänningen stiger, alla läsare är supernyfikna och funderar på den stora frågan:
Vad har hänt här på Rhodos sedan sist?
Tja, kortfattat:
- besök från Sverige, med bl.a. lösgodis och sudokutidningar. Semesterguiden hoppar högt av glädje (nästan...)! En härlig vecka var det minsann, och min första shoppingtur på Rhodos blev av. Och det är redan en vecka sedan de åkte hem, tiden rusar verkligen iväg!

- sjukdom och hemgång från jobbet för första gången på tretton månader. Inte så mysig sjukdom heller, men lite medicin och sömn senare var jag fit for fight igen.

- två kollegor har lämnat, en ny har kommit. Sånt är livet, men det är jobbigt. (men jag borde vara härdad vid det här laget...)

- har haft en miljöinspirerad dag idag, det är ju faktiskt Internationella miljödagen idag! Planterade träd och rensade en gammal flodfåra, jorå s'att...gröna fingrar, det har jag minsann! Och massa sand i skorna fick jag efteråt. Massa sand i skorna, massa sand i skon, massa sand i skorna, massa sand i skon... (gissa melodin!)

- kollade på showen ikväll. Och flera sånger är så otroligt bra, får massor av minnen/känslor/tankar att återvända från Örebrotiden. Those were the days, my friends...

Och så är det bara drygt två månader kvar till ansökan för vintersäsongen. Hujedamig, det blir ett svårt beslut! Tur att tankarna har tid att snurra många varv. Men innan dess kommer jag till Sverige på semester, hurra för det! 55 dagar kvar ungefär, grovt räknat.

Snart (på torsdag närmare bestämt) nytt besök igen, trevligt värre!


RSS 2.0