Regntunga skyar, vartän jag går

Himlen är alldeles grå, regnet står som spön i backen och vi kurar ihop oss inomhus. Getterna trampar i bergen så det mullrar riktigt ordentligt. Eller är det kanske åskan?

Besöken börjar bli bokade. Imorgon anländer första besöket och vid min födelsedag väntar nästa. Sedan är det 1,5 månad tills jag kommer hem på semester. Biljetterna är bokade, natten till 2 augusti andas jag åter svensk luft och njuter av den svenska sommaren i två veckor.

För övrigt, Rhodos är stället att vara på. Åtminstone om man har jobbat på Gran Canaria. Vi är minst fem personer som har vart på GC förut. Inte helt samtidigt, men ändå.

Ett citat från min guidekollega, när vi skulle åka till team-middagen för nån vecka sedan:
Seaten your fast belts!

Kalispera!


...och på den sjunde dagen vilar vi

Söndagar är lika med ledighet numera. Skönt att helgerna äntligen är helger!

Sedan sist: semesterguiderna samlades, spisade suverän supé samt sörplade smakrika "safter". Teammiddag för hela destinationen alltså, i Rhodos gamla stad.
Vi tog plats på en buss som tog oss mot lite nordligare delar av ön, där en av våra serviceguider lekte med mikrofonen och höjde stämningen. Vi släpptes av utanför muren och frågade oss fram. Guider, vem då? Skulle vi vara det? Och jag kan säga som så, att gamla stan är fantastiskt mysigt!
Två långbord stod dukade och där tog vi plats. Märkligt nog var vi, som hade längst väg att åka, först. Eller är det kanske inte alltid så, att de som har närmast kommer sist?
Maten denna kväll var diverse olika grekiska rätter, ett litet smakprov av femtielva olika saker. Mätta blev vi minsann! Och till sist kom även dessert, woohoo! :)
En mycket trevlig kväll på det hela taget.

Idag har jag varit ledig, roadtrip i jakten på IKEA tillsammans med tre finska kollegor. Någon hade fått för sig att IKEA fanns här på Rhodos, men icke! Det visade sig att det som var IKEA Rhodes låg i helt fel del av världen, nämligen i Kanada. Så istället blev det en tur till Gamla stan igen, och även på dagtid var det riktigt mysigt! Köpte glass och mumsade i solskenet. Härligt värre!

Nu vankas det middag, så hasta la vista!

Livet har sina goda stunder

...som till exempel att köpa en glass efter jobbet och gå ner till stranden och njuta av solen i ryggen och vinden som drar genom håret. Vem klagar? Inte jag!

Eller jo, på kvällarna är det helt sjukt kallt, jag har på mig femtielva lager och fryser ändå. Finns det inget mellanting mellan Thailands bastuvärme och den här Rhodesiska kylan?!

Men säsongens första besök vankas iallafall om tre veckor, trevligt värre!

Och imorgon är jag leeeedig hela långa dagen! Jihaa!

RSS 2.0