Roadtrip gånger två

Rhodos är en fantastiskt vacker ö, på ett helt annat sätt än Thailand.
Två dagar har tillbringats i en bil tillsammans med först ett gäng danskar och andra dagen med en finlandssvensk tjej. Vi har färdats upp genom berg och dalar, slingriga vägar upp och ner. Bitvis har det känts som att åka genom ett sommarsverige. Ängar, barrträd, grönt & skönt!
Har bland annat gått säkert minst 700 trappsteg, fått fantastiska utsikter, sett en gammal slottsruin som inte var så fin direkt, massor av stränder och mysiga byar/städer. Rhodos har mycket att erbjuda!
Har även sett bajsande och kissande strutsar, grisar och får, samt matat en babian med majskorn. Och det var riktigt läskigt! Händerna såg ut som en muterad människa, och den var ohyggligt smart! Det var en liten springa mellan gallret och marken så när det ramlade ner majskorn på marken stack den ut handen och drog in de överblivna majskornen (som jag tappade eftersom jag inte vågade hålla kvar handen tillräckligt länge för att lägga dem i apans hand...)
Längs vägarna finns även självmordsbenägna getter som klättrar omkring på typ ingen yta alls, fattar inte hur de lyckas undvika att falla ner.

Bildbevis på det mesta kommer inom en hyfsat snar framtid upp på ansiktsboken.

Idag har jag varit halvledig. Två timmar på stranden med två av danskarna. Mysigt värre!
Ännu mer ledig blir jag när jag har semester. Har sökt augusti i första och andra hand, juni i tredje hand. Får se vad det blir.

Livet är bra, och jag har en bra känsla för den här säsongen.

Godkväll, eller Kalispera som vi säger här.

Mitt liv på Rhodos

Yasso!

Så, hur har jag det nu då? En överblick av läget:

Boende
Jag bor i egen lägenhet med rum och badrum, inga fler faciliteter. En halv minuts gångväg från mitt arbetshotell. Lagom nära... Vi bor hyfsat samlade i teamet, men inte lika nära som i Thailand.
För gäster har jag en säng till övers, så är man bara en och vill komma hit är det nenas problemas! (det är även möjligt att få all inclusive för en billig peng...)

Hotellet
Ett jättefint hotell, öppnade förra säsongen så det är väldigt nytt och fräscht. Ett litet mysigt hotell precis vid stranden.

Väder
För det mesta skiner solen på dagarna, men idag var det lite regn på morgonen. Det har även blåst ofantligt mycket idag, bitande kallt! Temperaturmässigt är det ungefär som svensk ("dålig") sommar. För mig som kommer från 40-gradig värme är det en jätteomställning, tänk att kunna ha långbyxat och långärmat och dessutom utsläppt hår utan att svettas ihjäl, vilken grej! Men för gästernas skulle hoppas jag att det snart blir varmare. Hursomhelst är det skön temperatur.

Naturen
Rhodos så här långt (ute på landet där jag befinner mig) känns lite som Öland fast med berg. Kargt landskap men vackert. Det går får och betar i hagar, på morgonen hör vi bergsgetter bräka. Inte så många lösspringande hundar som i Thailand, vilket känns otroligt skönt!

Teamet
Vi kommer totalt vara 12 personer, just nu har vi 8 på plats. En är fast i Skandinavien pga den där vulkanen, ni vet, den på Island...
En blandning av finnar, svenskar och danskar. För en gångs skull är svenskarna inte i majoritet, konstig känsla! Men det är bra. Även en bra blandning av tjejer/killar.
Vi kommer rocka den här sommaren! ...bara gästerna kommer nån gång...


Ja, livet är bra här också. Vi håller tummarna för att våra första gäster kommer imorgon.

Kalinichta!

Upp-och-nervända världen

Framme på Rhodos, tredje dagen. Dags för en uppdatering, kan tyckas.

Så i torsdags bar det av från Thailand. I väntan på boardingen kom ett meddelande i högtalaren om att det var ett vulkanutbrott på Island som eventuellt kunde ställa till det för vår landning. I mitt huvud: Vulkanutbrott? Närdå? Hurdå? Jag hade ingen aning om nånting...
Hursomhelst, vi boardar planet och allt talar för att vi ska hinna fram till Sverige i tid. Halvvägs på resan väcks jag ur min slummer, kaptenen säger att det inte går att landa i Sverige utan att vi ska till Hurghada i Egypten istället. Okej, vad spännande, tänker jag och slumrar vidare. Ytterligare någon timme senare väcks jag igen, nu är budskapet Larnaca på Cypern. Heja, det är ju kanoners! Har en hel hög med fd kollegor där så det innebär ju möjlighet att träffa dem igen.
Vi landar, tar bagaget, går ut och kollar vilket hotell vi ska bo på över natten. Får namnet på hotellet och även namnet på den guide som följer med dit. Och minsann, det är en av thailandskollegorna! Hurra, glädje! Kul att ses även om inte omständigheterna var så skojiga. Och fy bubblan vad KALLT det var i det nattliga Cypern!

I huvudet tankar om morgondagens vidare resa mot Rhodos. Vem har koll, är det någon som bokar om min biljett, när ska jag flyga, hur ska jag flyga... Ringer, där har de ingen koll. Nåväl, sova först och sen undersöka saken vidare.
Nästa dag, infomöte och besked att det kollas upp nya resor för oss som skulle vidare till nya destinationer. Besked på mobilen under dagen.
Jag och min kollega hyr en bil och åker på roadtrip för att hälsa på en annan av våra thailandskollegor på hennes hotell. Störtkul att ses, lite småsnack om hur allt är. Mitt i allt ringer min mobil, jag har fått en flygtid (vissa får klipptid eller tandläkartid, jag fick en flygtid!). Tre timmar till avgång, en timme tills jag ska vara redo att åka till flygis. Hej hå, ajö till vännen, snabb biltur tillbaka, packar väskan, mobilen ringer igen "biljetten är faxad till hotellet i närheten, beställ taxi i receptionen". Ålrajt, jag bokar en taxi, åker till namngivet hotell, men ingen biljett finns. Ringer kontakten, den ska vara faxad. Väntar, fortfarande ingen biljett. Väntar tjugo minuter till, paniiiiiik!!! Frågar sedan receptionisten om det kan vara möjligt att checkas in utan biljett. Jodå, det tror han, så länge jag har mitt pass. Så jag tar ett hastigt beslut om att strunta i biljette, jag åker ändå till flygis. Med andan i halsen kommer jag till flygis, utan att veta flightnummer (smart!) men avgångstiden har jag så jag tar mig till rätt incheckningsdisk. Inga problem med incheckningen, alltgår smärtfritt. Hinner med planet med god marginal.

Upp i luften, landar i Aten. Av planet, frågar första bästa flygplatspersonal om hur bytet görs: nerför trappan, genom passkontroll, upp för trappan och tillbaka till samma plan. Heja! Så jag tar samma plan igen, åker halvvägs tillbaka till Cypern innan jag landar på Rhodos. Framme! Tjoho! Bara fyra timmar efter ordinaire ankomsttid. Inte dumt alls.

Här är det nu förberedelser i väntans tider. Går omkring på hotellet, känns nästan som ett spökhotell i väntan på de första gästerna. Men snart så är det fullt i poolen, full action från morgon till kväll!

En uppdatering om hur jag har det är kommer en annan dag när jag har mer tid.
Hasta!

Ett år som barnledare

I lördags var det ett år sedan jag lyfte från Landvetter och åkte iväg på mitt soliga äventyr. Och det har varit ett härligt år på många sätt, jag har haft "the time of my life" även om det ibland har varit tufft. Att jag vågade flyga iväg från allt det kända och hemtama, det fattar jag inte hur det gick till. Men jag är glad att jag tog steget.

Om tre dagar bär det av igen, mot nya utmaningar på Rhodos. Jag hoppas på en kanonsommar i ett härligt team!

Jag kommer sakna Thailand. Mina fina kollegor här, den vackra naturen, den avslappnade stämningen...

Sverige då? Vi får se, vi får se. Några andra i teamet här ska börja plugga i höst, vilket skapar funderingar hos mig. Vad vill jag efter sommarsäsongen? Plugga igen? Det måste ju sökas utbildning typ nu. Och jag vet inte alls. Jag vet bara att jag har ett kanonjobb nu, och om jag fortfarande tycker att det är kanonskoj när sommaren går mot sitt slut så blir det kanske en säsong till. Men man vet aldrig.

Hasta!


RSS 2.0