Packa dina väskor, vi ska åka snart...

Om knappt ett dygn är det dags för avfärd mot flygis. Känns väldigt märkligt att det är dags nu, det har känts så avlägset. Likadant varje gång... Man väntar och väntar och väntar, och sen helt plötsligt är det dags att packa väskorna och kolla att pass och biljetter är i ordning. Märkligt.

Det är även märkligt att veta att jag snart står på svensk mark igen. Lite konstigt. Det är som att komma till en annan värld, nästan. Mitt liv är i solen. Än så länge...

Känslor strömmar genom kroppen. Blir nästan tårögd varje gång jag tänker på att jag snart träffar er alla nära och kära. Mest av glädje, att äntligen komma hem. Och lite "dåligt samvete" för att jag är så långt borta och inte är så bra på att hålla kontakten.

Önskelista för semestern:
- minst en dag med mer eller mindre regn
- äta kladdkaka!
- dricka massor av te
- grilla
...tja, inte så svårt att göra mig nöjd va?

Så, ajö Grekland och tjenixen Sverige! Två veckor i sommarsverige, tjoho!

Stormvarning!

De sista skälvande dagarna innan den efterlängtade semestern... Wihoo!

Jag har konstaterat förut (dock inte i bloggen, men till omgivningen härnere) att livet aldrig blir tråkigt på Rhodos. Så fort allt går som det ska, allt är lugnt och man andas normalt så händer det något som vänder allting uppochner. Det har skett på alla möjliga sätt, alltifrån vulkanen i april till de senaste dagarnas strejker. Här i strejkland (f'låt, Grekland) kan man strejka för allt. Åtminstone om man är flygplatsarbetare eller bensinutkörare. Men det verkar dock inte som att min hemresa är hotad. Peppar peppar...

Idag har det blåst halv storm här. Svalkande, ja, men lite jobbigt när allt flyger och far. Kepsar och badmadrasser flyger runt, stolar välter... Jösses!
Och när det blåser såhär mycket kan tillochmed 27 grader kännas kallt. Hur är väderläget i Svea Rike? Finns det risk för förfrysning av näsan? :)

Tre väckarklockor kvar. Tjong pang!

Filmstjärna eller bara barnledare?

Ibland är det nästan så man undrar, när man hela tiden hör folk skrika efter en "där går Rebecka!" eller "Hej Rebecka" och man är med på en väldig massa bilder. Är jag en vanlig barnledare eller kanske har jag gått och blivit filmstjärna?!
Hursomhelst, det är riktigt härligt när man är igenkänd och barnen gillar en.

I övrigt: hade picknick med klubben häromdagen och kom att prata om mina glasögon. Jag drog hela historien om mina glasögon, när jag har haft och hejohå och när jag kommer fram till slutet (en bra stund senare) säger ett av de danska barnen "är du säker på att det var hela historien?". Så otroligt charmigt, och så mitt i prick. Jag är ju inte direkt känd för att berätta historier med en slutpoäng...

11 dagar kvar till semester. Woohooo!

Marmaris t/r

Hoppsan, så har det gått två veckor sedan det senaste inlägget. Hmmm...

Nåväl, det har inte hänt så mycket här men en uppdatering är på sin plats. Som framgår av rubriken har jag varit i Marmaris och lekt turist för en dag. Åkte iväg på en av våra utflykter så det var tidig uppstigning. Innan solen sågs stiga upp ur havet gick alarmet igång, sisådär 05.30. (så tidigt har jag nog knappt gått upp sedan jag skulle åka till Thailand i oktober förra året...) I väntan på bussavgång gick jag ner till stranden och där fanns några morgonpigga fiskare som hoppades på fångst. Och det blåste halv storm!

Bussen tog oss till Rhodos stad, jag halvsov hela vägen och vaknade vid hamnen. Sedan väntade två timmars båttur över till Turkiet. Tillräckligt stor båt för att det inte skulle gunga alltför mycket, tur det. Sedan bussfärd till vårt frukostställe, en utkikspunkt där man kunde se ner över Marmaris och havet. Vackert och mysigt, som att ta en fika i någons trädgård. Me like!

Vi hann även med ett besök i ett guldcenter samt läderaffär innan vi fick fri tid i basaren för shopping shopping shopping. Blev inte mycket för min del och det enda jag köpte glömde jag pruta på... Men som min kollega sa senare på kvällen: Värre saker kan hända.

Båttur tillbaka och sedan var jag helt slut i huvudet. Men intryck från dagen: Marmaris är fantastiskt vackert och jag kommer gärna tillbaka.

Turkiet - check!


Träningsvärk deluxe

Igår: dragkamp mellan barnklubbarna. En stor ansträngning!
Idag: Träningsvärk så det skriker om det, framförallt på vänster sida i arm och rygg.

Men skoj var det, att få en tävling mellan klubbarna och kämpa för ära och berömmelse. Då är det värt lite smärta idag. :)

I övrigt: Man ska inte gräva för mycket där man står, det är bättre att slänga bort spaden och fokusera på fjärilarna som flyger i luften. Typ. Lite gåtfullt, men det får det vara.
Nej, ingen fara med mig, ni behöver inte bli oroliga. Jag har det finfint!

Bara fyra veckor kvar till semester, jihaa! Det kommer gå kalasfort, och jag längtar!


RSS 2.0