Längtan till Sverige

Den senaste veckan har varit lite jobbig. Bland annat beroende på hemlängtan. Både till familj&vänner och till fenomenet svensk sommar. Gröna skogar, blommande ängar, grillning, ljusa kvällar... Listan kan göras lång.
Det blir lätt lite jobbigt att vara här när jag så gärna vill träffa alla och uppleva den svenska sommaren. När jag i förra veckan hörde en låt som för mig har texten "Vi har haft Gurra V och Tjabo, Oscar I och II..." kände jag bara, ta mig till Sverige!
Nåväl, när tiden är inne kommer jag till Sverige. 4 augusti. Har jag sagt det förut? :)

Jag lever iallafall, det är alltid något. Och det är skönt att den senaste veckan är slut, på mer än ett sätt. Vill inte gå in på detaljerna här...

Ikväll är det avskedsmiddag för en kollega som ska hem till Norden igen, blir trevligt! Alltid skoj att göra saker med kollegorna som inte är jobb. Apropå sånt, förra lördagen hade vi månadsmöte med middag/fest, med hemligt tema. Vi möttes med orden "ja, vi är nu halvvägs till jul..." och gick in i lokalen och fick en chock. Där fanns en julgran, adventsljusstake, julmusik och juliga kläder vid varje plats. Helt galet, men väldigt skoj!
Under kvällen gick vi bland annat igenom resultaten från förra månaden. Vi är helt sjukt bra på vår destination, typ bäst i världen faktiskt. ...inte för att jag gillar att skryta, men... :) Exakt hur det går för mig och mina närmaste kollegor är dock höljt i dunkel, men vi ska få ett "weekly result" den här veckan, på min begäran. Bra att kunna veta hur man ligger till, så att man kan jobba vidare. :)

Tjipp o hej!

och om någon vet var textraden i början kommer från, blir det ett plus i kanten :)

Midsommar a'la Gran Canaria

Midsommarafton ar det visst idag. Det har firats stort! Pa stranden restes en liten midsommarstang, jag sag inte sjalva resandet/kladandet eftersom jag jobbade, men sedan var jag med. Det dansades runt stangen, det kramades med vara egna favoritvanner.
Efter det gick jag hem, lagade mat och laddade om innan jag gick till Afterbeachen. Jordgubbar med gradde koptes, mumsigt varre! Underhallningen var svenska sanger, sommarklassiker som Sommaren ar kort, Ta mig till havet, Oppna landskap, En kvall i juni och manga fler. Aven andra klassiker som Teddybjornen Fredriksson, For karlekens skull och Brev fran kolonien. Inte utan att tararna borjade komma. Sa manga minnen som ar kopplade till sangerna, och sa ar jag sa langt bort fran er alla. Hade garna varit i Boras eller Orebro, eller vart ni nu kan tankas vara... Men a andra sidan har jag haft den varmaste och soligaste midsommaren nagonsin, skulle jag nog vilja pasta sa det gar ingen nod pa mig egentligen. Anlaggningens huvudperson dok ocksa upp pa Afterbeachen, sa mysigt. Hela eftermiddagen var bara sa fantastisk!

Ikvall ska det firas med teamet, trevligt varre.
Hoppas ni ocksa har en bra midsommar!

Hasta luego!

Fodelsedag

Tack tack for alla grattisthalsningar som har kommit via blogg, sms, Facebook och telefonsamtal! Det varmer jattemycket!
Min fodelsedag innebar hart arbete fran morgon till kvall, med schemaplanering for nya barnklubben som ska oppna nu i veckan och barnunderhallning pa kvallen. Och som jag njot av att sta pa scen, det var sjukt kul! :D Mina barnledarkollegor sjong for mig nar jag kom till klubbhuset innan mina aktiviteter, en trevlig overraskning! Pa kvallen kom en till overraskning da trubaduren lyckades fa en hel publik (60 gaster, uppskattningsvis) att sjunga Happy Birthday for mig. Mysigt!

Idag ar jag ledig och har varit nagra timmar pa stranden innan det blev for daligt vader (ja, det kom faktiskt nagra regnstank!). Satt och funderade pa allt och ingenting och kom bland annat fram till att tiden har gar sa otroligt fort. Nu har jag jobbat har lika lange som jag jobbade inom aldreomsorgen forra sommaren, och det har gatt sa mycket fortare! Tiden gar fort nar man har roligt sags det ju...sa sant!

En annan spannande sak ar schemat. Under alla ar i skolan har jag alltid tyckt att det har varit spannande nar en ny termin borjar, och man far ett nytt schema. Alla forvantningar och forhoppningar som ligger i luften, man vet inget om det som kommer. Den spanningen finns varje vecka har. Varje vecka far vi nytt schema. Vissa veckor blir det ett jobbigt schema, andra veckor ar jackpot-schema. Den har veckan kanns som ett jackpot-schema. Mycket skojigt, bl.a. oppna den nygamla barnklubben som jag namnde tidigare. Och inte heller sa mycket kvallsjobb. Ka-tjing! :)

Igar satt jag och en kollega och gjorde det nya barnklubbsschemat, och i ett mycket frustrerat ogonblick efter att ha varkt fram en bra idé, faller jag den fantastiska kommentaren "Man far sa bra idéer nar man inte tanker!" Sa sant, sa klokt och vist jag talar...

For er som undrar om det aldrig regnar har nere kan jag trosta er med att jo, ibland kommer det faktiskt nagra regnstank. Idag till exempel har jag kant nagra droppar. Och haromveckan, precis nar vi lite frustrerat hade konstaterat att vi vill ha lite regn "men det kommer det val inte bli...", sa kom det lite duggregn som pa bestallning.

Jag har sagt det forut, jag sager det igen: Jag ALSKAR mitt jobb! :D

Kram o hej fran GC

Efter surfningen

Igar var jag alltsa och surfade, tillsammans med en kollega. Vi blev upphamtade utnfor hotellet dar vi bor och akte till en strand en bit norrut (Playa del Hombre, om nan vill veta...). En mycket trevlig instruktor korde oss i en typ minibuss. Val framme vid stranden fick vi prova ut vatdrakt, valdigt snyggt...eller inte. ;) Sedan var det uppvarmning och en liten teorigenomgang, hur man ska placera sig pa bradan osv. Efter det var det dags att prova i vattnet. Hjalp. Det var ganska sma vagor till en borjan, men ratt manga. Tog mycket energi att ta sig ut, for att kunna surfa in. Men det var en harlig kansla att flyga fram pa vattnet, och att forsoka stalla sig upp. Jag gjorde inga helhjartade forsok att stalla mig upp, var ratt nojd med att bara ligga/sta pa knana.
Efter nagra timmar i havet hade jag nog svalt halva Atlanten, den andra halvan svalde min kollega. :) Nar vi var klara vid stranden akte vi till ett narbelaget café, som tursamt nog ligger helt utanfor alla turiststrak. Mycket goda bakverk och riktigt billigt. Jag kopte en stor chokladkaka och en cola, betalade bara knappt 2 euro. Hade det varit i Sverige, eller pa nagot turiststalle hade det sakert kostat upp mot 5 euro. Riktigt bra!

Nar jag kom hem lag jag pa sangen och slappade i nagra timmar innan det var dags for volleyboll med underhallarna. Sa skoj, och mysigt att bara vara allihop pa stranden!

Ikvall ar det kvallsjobb igen. Ingen rast och ingen ro...

Och vadret da? Jotack, solen skiner, det ar varmt. Inget att klaga pa! ;)

Hasta luego, Sverige!

We're all in this together...

Jo, jag lever fortfarande. Bloggtorkan beror dels på mycket jobb och dels på besök, ett mycket trevligt och efterlängtat sådant. Mamma har varit här en vecka, så kul att träffa någon hemifrån! Veckan hade visserligen kunnat börja bättre än med en niotimmars flygförsening, men men...
Vi åkte på en svindlande biltur bland slingrande serpentinvägar upp i bergen och hittade en "sjö" som nästan hade kunnat vara i svenska fjällen, helt sjukt vad naturen skiftar här! Det var nästan som om vi hade förflyttat oss till ett helt annat land...

Jag har fått en ny favoritlåt, som inläggstiteln säger. Det är en kanonbra låt som jag har tagit till mig. Har hört den under en av kvällsshowerna och jag tycker att det speglar arbetet här. Vi är ett team, vi jobbar tillsammans och alla har ett ansvar att göra sitt bästa hela tiden.

Imorgon är jag ledig, då ska jag och en kollega prova på att surfa. Jihaa, det blir spännande och roligt! Återkommer med rapport om hur det gick... .)

Snart är det min födelsedag *hint hint*, märkligt att vara så långt bort. Visst har jag firat födelsedag hemifrån förut, men inte såhär långt hemifrån! Det blir nog en fin dag ändå, solen lär ju skina iaf... och då har man varit snäll, har jag hört. :)

Nu är det dags att lämna datorn igen, ha en fin vecka allihop!
Hasta luego!

RSS 2.0